FIRINDA ÇİPURA / BALIĞIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ ;)

Cumartesi, Mart 14, 2015

balık-çipura

Balık sevmeyen var mı ? benim en sevdiğim besinlerden biridir balık. Sık sık yemeye özen gösteriyorum. Nede olsa balığın faydaları saymakla bitmez. Mesela size birkaç faydasını hatırlatayım.
Balıkta fosfor,iyot,kalsiyum,A,D,B12 vitaminleri bulunuyor. Bunama ve alzheimer hastası olmak istemiyorsanız balık yiyerek önlem alabilirsiniz. Ayrıca cilt güzelliği sağlıyormuş.Erken kırışmamak için de balık yemek yeterli nedenler değil mi ? :D Neyse bu faydalı bilgilerden sonra kaynağı ile ne pişirebiliriz anlatayım. Ben bu hafta Çipura pişirdim.
Fırında çipura için Malzemeler;

Kişi sayısı kadar çupra balık
1 havuç
1 soğan
1 patates
3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber,fesleğen
birkaç yaprak defne
tereyağı  
3 diş sarımsak
1 adet limon
Hazırlanışı:
Önce yanmaz yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyun. Piyazlık doğradığınız soğanı kavurun.Soğanlar yağda ölmeye başlayınca halka şeklinde ince doğradığınız havuç ve yine ince doğranmış patatesi ekleyin.(burada malzemeyi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Yeşil biber,kırmızı biber, vb) Üzerine 2 tane defne yapraklarını ekleyip sotelemeye devam edin. Karabiber, tuz ve bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyun. Hazırladığımız bu sebze karışımında soğanlar tamamen yumuşayınca resimdeki görünümde oluyor. Patates ve havuç yumuşamış oluyor ama tamamı fırında pişiyor. Sonrasında aldığımız balıkları iyice yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Balıkların üzerine ve içine biraz tuz serpiştirin.Sotelenmiş sebze karışımındaki soğanlardan bir çatal yardımı ile balığın içerisine yerleştirin.Yine balığın içine sarımsak, defne yaprağı koyun, fesleğen serpiştirin. Dilimlediğiniz limonu koyun. Tavadaki sotelenmiş sebzeyi balığı pişireceğiniz kabın içerisine yayın.Üzerine balıkları yerleştirin.Balıkların üzerine de fesleğen serpin.Birkaç parça tereyağı ve limon koyun. Üzerini folyo ile kapatarak ortalama yarım saatte 180*-200* pişirebilirsiniz.Sizce nasıl olmuş :) Afiyet olsun. :)

fırında-balık-çipurafırında-balık-çipura-1
fırında-balık-çipura-2
fırında-balık-çipura-3
fırında-balık-çipura-4
fırında-balık-çipura-5

fırında-balık-çipura-6


BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

BLOG ARŞİVİM