KADAYIF TATLISI YAPMAK İSTEYEN VAR MI ? :)

Pazartesi, Şubat 02, 2015

tatli-kadayıfBu güzel ve hafif tatlıyı çok merak edip denemem üzerine doğru seçimi yaptığımı bizzat onayladım :) Biliyorsunuz deniyorum onayımdan çıkarsa paylaşıyorum..:D Hemen tarifi anlatayım ne de olsa hem kendime bir not hemde sizlere bir öneri olur. :)

Kadayıf  tatlısı için Malzemeler:
400 gr kadayıf
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker (krema için)
1 çay bardağı şeker (kadayıf için) 
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 kaşık tereyağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz ve tarçın
Yapılışı : Tencereye süt,şeker,vanilya,un, pirinç unu,nişastayı koyup karıştırmaya başlıyoruz. Karıştırdıkça bu güzel karışım kıvamını almaya başlıyor.Bu esnada tereyağı da ekleyip biraz daha pişiriyoruz. (Kremanın kıvamını tahta bir kaşıkla karıştırıp kaşığın üstünde kalan kremayı başka bir kaşıkla sıyırın, tahta kaşık üstünde sıyırdığınız kısım aynen temiz kalıyorsa doğru kıvamı elde ettiniz demektir.) Kremayı soğumaya bırakıyoruz. 
Taze kadayıfı bıçakla kesiyoruz. Geniş bir tavada kadayıfı kavurmaya başlıyoruz.Kavruldukça rengi pembeleşmeye başlıyor. Kadayıf tam rengini bulmadan 1 çay bardağı toz şekeri az az ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. (Şekerin hepsini birden koymayın çünkü bir anda eridiği için topaklanabilir.) Sonrasında cevizi ve tarçını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Artık renginden ve çıtır görünümünden anlayacağınız kavurma işlemi tamamlandığında tavadan başka bir kaba alıyoruz. (bu detayı özellikle söylüyorum çünkü tavada bırakırsanız tavanın ısısıyla rengi biraz koyulaşıyor.Aman yakmayın ha ;) ) . En son olarak isterseniz cam bir tepsiye isterseniz de benim gibi kuplara önce kadayıfı üstüne kremayı sonra tekrar ederek 3 kat kadayıf 3 kat krema şeklinde hazırlayarak buzdolabında soğumaya bırakabilirsiniz.
 Bu kadan hadi afiyet olsun :D 
tatli-kadayıf-2tatli-kadayıf-1




tatli-kadayıf-3

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum

BLOG ARŞİVİM