KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ

Pazar, Aralık 28, 2014

Bu gün eşimin çok sevdiği bşii ve sık sık isteği üzerine yine körili tavuk yaptım. :) Valla ne yalan söyliyim çokta lezzetli olmuştu afiyetlen yedik ;) Bu güzel ve kolay tarifi sizinle de  paylaşmak istiyorum.

KÖRİLİ, MANTARLI, KIRMIZI BİBERLİ TAVUK 

Malzemeler: 
400 gr tavuk göğsü ( kişi sayısına göre arttırılabilir)
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
100 gr pınar krema
Mantar (isteğinize bırakıyorum)
2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber ve köri baharatı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1-2 kaşık tere yağ

Hazırlanışı: Önce soğanı piyazlık doğruyoruz. Kısık ateşte biraz pembeleşince mantarları ve tavuğu ekliyoruz. Bu iki malzeme de suyunu bırakıyor ve kendi suyu ile 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Piştikçe suyunu çekiyor. Yemek sulu haldeyken tuz, karabiberini ve tereyağ ekliyoruz. Kırmızı biberi en başında atarsanız biberler çok eriyor ve sadece kabukları kalıyor. Yemekte kötü görünüyor. O yüzden pişmesi tamamlanmadan kırmızı biberi ekleyin. (15 dk' lık pişme süresinin son 5 dk' sında biberleri ekleyebilirsiniz.) Biberlerin yumuşayacağı kadar pişmesi yeterli oluyor.  En son olarak köriyi ekleyin karıştırın. Yemeği kapatmadan önce kremayı ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirin. Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.

yemek-körili-tavuk-1 yemek-körili-tavuk-3
yemek-körili-tavuk-2
yemek-körili-tavuk-4 yemek-körili-tavuk-6
yemek-körili-tavuk-5

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 yorum

BLOG ARŞİVİM