DETOKS YAPMANIN KISA YOLU

Pazar, Aralık 28, 2014

Detoks yapmaya başlamadan önce detoks nedir ki açıklayalım: ) Detoks herhangi bir yolla vücudumuza giren veya vücudumuzun ürettiği atık maddelerin yani toksinlerin vücudumuzdan arındırılması için yapılan bir diyet yöntemidir. Toksin ise kelime anlamı zehir demektir.
          Vücudumuzu toksinlerden arındırmak için diyet uygulamak bence bu yaşam temposunda biraz zor :D Yani en azından ben uygulayamıyorum. Tam da bu yüzden işin kolayını araştırırken bide baktım ki çook basit bir yolu varrmııışş ;) Vücudumuza detoks etkisi yaratan bazı besinleri çok kolay bir şekilde tüketip vücudumuz için gereken detoks ihtiyacını çözebiliriz. Evet bunlardan ilki güne ,

detoks-1
Limonlu sıcak su içerek başlamak.Bunu her gün rutin bir hale getirirsek vücudunumuzdan toksinlerin atılması, kilo vermeye ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı oluyormuş.

meyvelerMeyve: Aç karnına meyve tüketmek sindirimi kolay olduğu için detoks etkisi kulağa mantıklı geliyor. Meyve aç karnına tüketildiğinde vücut detoks için ihtiyaç duyduğu enerjiyi açığa çıkarmayı sağlar. Eğer meyveyi tok karnına tüketirsek vücut ilk olarak proteinleri,nişastaları ve yağları sindirir. Bu da meyvenin mayalanmasına ve detoks enerjisinin ortaya çıkmasına engel oluyor. Bu madde için bir Türk geleneği desek yanlış olmaz değil mi ? :D sizi bilmem ama bizim ailede en son meyve yenir. Neyse bundan sonra sabah kahvaltıyı meyve ile yapmak.
          
su            Su: Normal şartlarda günde en az 8 bardak su içmemiz öneriliyor.Fakat egzersiz yada detoks yapıyorsanız çok daha fazlasını tüketmeniz gerekiyor.Günde 16 bardak su içmek detoks etkisi yaratmak isteyenler için ideal bir ölçü.




bitki-çayı
 
 Bitki Çayları: Detoks etkisi için bitki çayları çok yardımcıymış mesela. Zencefil, tarçın,rezene,nane gibi birçok bitki vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyormuş.

   
       



sebzeler
  Lifli Yiyecekler: Lifli yiyecekler hepimizin bildiği gibi sindirimi en iyi çalıştıran besinlerdir. Bu yüzden öğünlerimizde lifli besinler tüketmeye özen göstermeliyiz.



meyve-suyu
 Yeşil Smoothie: Lahana , ıspanak,pazı gibi vitamin ve mineral yönünden zengin yeşil bitkilerle hazırlayacağınız bu özel içecek ile güne sağlıklı başlayabilirsiniz. Vücudunuz asit ve alkali düzeyini dengelemiş oluyoruz.




Günlük beslenme alışkanlıklarımızı bu küçük ve basit yöntemlerle daha sağlıklı bir hale getirebiliriz.Benden söylemesi ;) Sevgiler

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum

BLOG ARŞİVİM